E-mail cím létrehozása

Ha erre az oldalra tévedtél, az valószínűleg azért lehet, mert nem igazán vagy jártas az internetes dolgokban, és a kezdeti problémáid között szerepel az e-mail cím létrehozása. Ez a kis útmutató az internet világába most belépőknek próbál segítséget nyújtani abban, hogy hogyan hozhatnak létre saját email címet.

Először is nézzük meg, hogy mire is való egy e-mail cím.

Az e-mail cím segítségével kommunikáhatunk más olyan emberekkel, akik szintén rendelkeznek e-mail címmel. Ha létrehozunk magunknak egy saját elektronikus postaládát, akkor megnyílik számunkra az internet világa. Feliratkozhatunk különböző hírlevelekre, elküldhetjük fényképeinket a távoli rokonoknak, vagy akár meghívhatjuk barátainkat egy közös kikapcsolódásra. Az email általában szöveges üzenetet jelent, de üzenetünkhöz akár fájlokat is csatolhatunk, így könnyedén küldhetünk fényképet, valamilyen dokumentumot, de akár videó fájlt is.

Hirdetés

Egy embernek hány e-mail címe lehet?

A válasz egyszerű, annyi amennyit csak szeretne. Szerencsére nincs korlátozva a személyenként létrehozható email címek száma. Sőt, nem is ritka, hogy egy embernek több e-mail címe is van. Például van egy email cím, aminek a segítségével kapcsolatatot tart távoli barátaival, rokonaival, távoli ismerőseivel. Ezt a címet tehát személyes kapcsolattartási célokra használja. Emelett lehet egy másik email címe is, amit a munkahelyi kommunikáció során használ. Ha közben egyetemre is jár az illető, akkor nagy valószínűséggel van egy egyetem által létrehozott email címe is, amin keresztül elküldheti beadandó házifeladatait, illetve kérdéseket tehet fel tanárainak, csoporttársainak.

Ha sok email címmel rendelkezünk, akkor előbb utóbb átláthatatlan lesz az internetes levelezésünk. Ezt elkerülendő, alkalmazhatunk úgynevezett átirányítást. Ennek a lényege az, hogy egyik email címünkre kapott leveleinket átírányítjuk egy másik e-mail címünkre, így egy helyen, egy postafiókban olvashatjuk az összes e-mail címünkre érkező leveleket. Vannak akik ezt úgy oldják meg, hogy időnként új email címet hoznak létre, és a régit “elfelejtik”.

A sok bevezető után térjünk a lényegre, azaz az email cím létrehozására. E-mail címet általában valamelyik ingyenes szolgáltatónál hozunk létre. Ilyen szolgáltatók például a Freemail, a Gmail, a Yahoo vagy a Hotmail. Természetesen ezeken kívül vannak egyéb szolgáltatók is, ahol email címet készíthetünk, de ha mindet felsorolnánk nem férne ki erre a lapra. Kezdjük tehát a nagyobbakkal:

Email cím létrehozása – Freemail

A Freemail a legnépszerűbb hazai email cím szolgáltató. Új e-mail címünkhöz 10 GB tárhelyet kapunk, ami körülbelül 100 ezer levél tárolására elegendő. Ez egy saját, személyes email címnek valószínűleg több mint elegendő lesz. Freemail email címet itt hozhatunk létre magunknak: http://freemail.hu/mail/reg.fm

Gmail email cím készítése

A Google ingyenes levelező szolgáltatását a gmail.com címen érhetjük el. Manapság ez talán a legmegbízhatóbb és legsokoldalúbb ingyenes email szolgáltatás. A Gmail által adott tárhely mérete folyamatosan növekszik, jelenleg kb. 7,5 GB. Ez valamivel kevesebb mint amit a Freemail esetében kapunk, de az egyéb számos hasznos funkció, és a megbízható céges háttér (Google) miatt mindenképpen érdemes a Gmail-nél létrehoznunk új e-mail címünket.

Hotmail email cím létrehozása

A Hotmail mögött szintén nagy cég áll, nevezetesen a Microsoft. Itthon mégis kevésbé népszerű mint a Google hasonló szolgáltatása. Ha a Hotmail-nél szeretnénk elkészíteni saját email címünket, akkor látogassunk el a www.hotmail.com oldalra.

Hirdetés

Citromail

Szintén népszerű hazai ingyenes e-mail cím szolgáltató. A neve miatt kicsit talán komolytalannak tűnhet, és az általa kínált 2 GB email tárhely se tartozik a legjobb ajánlatok közé. Ez azért ne tántorítson el minket, ennél a szolgáltatónál is nyugodtan létrehozhatunk egy email címet.

Az ingyenes lehetőségek mellett természetesen vannak fizetős szolgáltatások is, ahol akár teljes céges e-mail cím rendszerünket létrehozhatjuk, és kezelhetjük. Erre azonban most ebben az írásban nem térünk ki.

Reméljük hasznos volt ez a kis útmutató, és sok sikert kívánunk új e-mail címének létrehozásához!