Görögországi nyaralás busszal

Görögország a magyar turisták egyik kedvelt nyaraló helye. Viszonylag sokan választják az autóbuszt mint az odajutás eszközét.

Autóbusszal megközelíteni Görögországot nem túl kényelmes, és viszonylag hosszadalmas is. Mégis sokan választják a görög nyaralást busszal. Vajon mi lehet ennek az oka? Kezdjük a talán legfontosabbal. A mai olcsó fapados repülőjegy árak mellett még mindig versenyképes ára tud lenni a buszos utazásnak is. Sok ember nem engedheti meg magának a drága repülőjegyet, ezért inkább autóbusszal közelíti meg Görögországot.

Másik, az autóbuszos nyaralás mellet szóló indok lehet, hogy vannak emberek akik félnek a repüléstől, jobban érzik magukat a földön. Nekik tehát, ha autóval nem szeretnének útra indulni, nem sok alternatívájuk van egy görögországi nyaralás megvalósítására. Esetleg szóba jöhet még a vonat, de a balkáni vasútak állapota talán még a hazai helyzetnél is rosszabb.

Milyen előnyökkel jár az autóbuszos görög út?

Az autóbusz bár nem a legkényelmesebb utazási mód, számos előnnyel rendelkezik. Buszból, különösen az ablak mellett ülve, betekintést nyerhetünk a táj szépségeibe. Görögország felé az útunk vagy Románián vagy Szerbián keresztül vezet. Ezután érkezik az autóbusz Bulgáriába, majd innen juthatunk görög nyaralásunk célpontjához. Ezekben az országokban kevés autópálya van, így minden bizonnyal áthaladunk néhány érdekes városon, csodálatos tájon.

Hirdetés

Az autóbuszos görögországi nyaralás másik előnye lehet, hogy a buszon utazva rákényszerülünk, hogy új embereket ismerhessünk meg. Nem egy esetet lehet hallani, hogy egész életre szóló barátságok születnek egy buszos nyaralás alkalmával. Jobban is tesszük, ha szóba elegyedünk a melletünk ülővel, így könnyedebben vészelhetjük át a hosszú autóbusz utat. A nyaralás görögországi célpontjáig elérni általában 22-26 órába telik. Ez persze nagyban függ, hogy Magyarország melyik pontjáról indulunk, és Görögország melyik részére érkezik a buszunk.

Ügyeljünk arra, hogy a buszra csak annyi csomagot vigyünk magunkkal ami feltétlenül szükséges. Legyen nálunk élelmiszer, innivaló, és nem árt ha viszünk magunkkal törlőkendőt is, ha szeretnénk a kezünket tisztán tudni étkezés előtt.

Jó utat kívánunk, és reméljük, hogy a görögországi nyaralás busszal is nagy élmény lesz!