Fürdőszobai szaniterek

 1. Mosdók: A mosdók vagy mosdókagylók a fürdőszoba alapvető elemei, melyek lehetnek fali, talpba süllyesztett vagy műanyag mosdókagylók.
 2. Zuhanykabinok: A zuhanykabinok kényelmes megoldást nyújtanak a zuhanyzásra, és különböző formákban és méretekben elérhetők.
 3. Kádak: A kádak lehetnek hagyományos beépített vagy szabadon álló kivitelben, különböző anyagokból, mint pl. a kerámia, a porcelán vagy az akril.
 4. WC-k: A WC-k vagy WC csészék széles választéka létezik, a hagyományos padlóra szerelhető, fali tartóra szerelhető vagy beépített típusok.
 5. Bidé: A bidé egy olyan fürdőszobai szaniter, melyet elsősorban a higiéniai célokra használnak, és gyakran található a WC mellé.
 6. Fürdőszobai csaptelepek: A fürdőszobai csaptelepek közé tartoznak a mosdó-, zuhany- és kádcsaptelepek, melyek különböző típusokban, fali, álló vagy a csúszócsővel rendelkező változatokban érhetők el.

Mit kell figyelembe venni a fürdőszobai szaniterek kiválasztásakor?

 1. Méretek és elrendezés: Mérje fel a rendelkezésre álló teret, hogy megfelelően illeszkedő szanitereket válasszon. Vásárlás előtt figyelembe kell venni a mosdók, zuhanykabinok, kádak és WC-k méreteit, valamint azok elrendezését a fürdőszobában.
 2. Stílus és design: Válasszon olyan szanitereket, melyek illeszkednek a fürdőszoba stílusához és hangulatához. Lehet hagyományos, modern, minimalista vagy rusztikus design, attól függően, hogy milyen hangulatot szeretne teremteni.
 3. Anyag és minőség: Fontos megfontolni a szanitereket alkotó anyagokat és minőséget. A kerámia, porcelán, akril vagy rozsdamentes acél kiváló anyagok a tartósság és a könnyű tisztíthatóság szempontjából.
 4. Kényelem és funkcionalitás: Fontos, hogy a kiválasztott szanitereket kényelmesen lehessen használni és könnyen tisztíthatók legyenek. A WC-nél érdemes figyelembe venni a víztakarékos funkciókat és az ülőkomfortot.
 5. Költségvetés: Határozza meg a szaniterekre szánt költségvetést, és keressen megfelelő ár-érték arányú lehetőségeket. Lehetőség szerint válasszon minőségi és tartós szanitereket, melyek hosszú távon is megfelelnek az igényeinek.

Szakemberek a gyönyörű fürdőszobáért

 1. Építész/belsőépítész segíthet tervezni és kialakítani a fürdőszoba új elrendezését, figyelembe véve az esztétikai és funkcionális szempontokat.
 2. Vízvezeték-szerelő felelős a víz- és csatornarendszer kiépítéséért vagy átépítéséért, beleértve a mosdók, zuhanykabinok, kádak és WC-k telepítését.
 3. Burkoló: A burkoló felelős a fürdőszoba falainak és padlójának burkolásáért, beleértve a csempéket és a padlólapokat.
 4. Elektromos szerelő telepíti vagy javítja a fürdőszoba világítását, elektromos aljzatokat és egyéb elektromos készülékeket, a  fürdőszobai szellőztetőket vagy a fűtőtesteket.
 5. Kőműves/asztalos: Szükség lehet kőművesre vagy asztalosra a fürdőszoba egyedi bútorainak vagy felületeinek építéséhez és telepítéséhez.
 6. Fürdőszoba szakértő egy olyan szakember, aki segíthet a fürdőszobai berendezések, a zuhanykabinok, kádak vagy mosdók kiválasztásában és telepítésében.
 7. Általános kivitelező: Egy általános kivitelező koordinálja a különböző szakembereket és munkafolyamatokat, valamint felelős az egész felújítási projekt irányításáért és lebonyolításáért.