1. Mobil térelválasztók és paravánok

A mobil térelválasztók és paravánok kiválóan alkalmasak ideiglenes elválasztásra, mivel könnyen mozgathatók és sokféle stílusban elérhetők. Ezek lehetnek egyszerű fa keretek vászon betéttel, modern fém konstrukciók, vagy akár művészi üvegfalak. Az ilyen elemek lehetőséget adnak arra, hogy a tér hangulatát és funkcióját gyorsan és könnyen megváltoztassuk.

2. Könyvespolcok és nyitott polcrendszerek

A könyvespolcok nemcsak praktikus tárolóhelyek, hanem nagyszerű térelválasztók is. Nyitott polcrendszerek alkalmazásával a fény és a látvány áthaladhat a helyiségen, így megőrizve annak nyitottságát. Ugyanakkor a polcok által nyújtott vizuális elválasztás segít különböző funkciójú zónák kialakításában, mint például a nappali és a munkahely.

3. Növényfalak és zöld térelválasztók

A növények használata a térelválasztásban nemcsak esztétikai, hanem pszichológiai előnyökkel is jár. A növényfalak vagy nagyméretű növények sorai természetes, nyugtató hatású elválasztókat képeznek, miközben javítják a levegő minőségét és hozzájárulnak a helyiség természetes hangulatához. Ez különösen előnyös lehet otthoni irodákban vagy relaxációs zónákban.

4. Függönyök és szövetek

A függönyök és szövetek alkalmazása rugalmas és költséghatékony módszer a térelválasztásra. Könnyen felszerelhetők és cserélhetők, így lehetővé teszik a tér gyors átalakítását. A különböző színek és anyagok használatával a helyiség hangulata könnyen alakítható, és a függönyök elhúzásával a tér azonnal újra egyesíthető.

5. Üvegfalak és üvegajtók

Az üvegfalak és üvegajtók modern, elegáns megoldást kínálnak a térelválasztásra, különösen, ha fontos a természetes fény megtartása. Ezek az elemek vizuálisan elkülönítik a tereket anélkül, hogy sötétítenék vagy zsugorítanák azokat. Az üveg különböző típusai, mint például a matt vagy mintás üveg, további privát szférát biztosíthatnak.

6. Emelt padló beépítés

Az emelt padlók vagy lépésváltások használata diszkrét módon különíti el a helyiségeket. Ez a megoldás különösen jól működik nagy alapterületű terekben, ahol a különböző funkciójú zónák egyértelmű elhatárolására van szükség. Az emelt platformok vizuális érdeklődést és dinamizmust adnak a térnek, miközben meghatározzák a különböző használati területeket.

7. Bútorok és kanapék

A bútorok elrendezése egyszerű és praktikus módja a térelválasztásnak. A kanapék, szőnyegek, dohányzóasztalok és egyéb bútorok stratégiai elhelyezésével természetes határokat hozhatunk létre. Ez a módszer különösen jól alkalmazható a nappali és étkező terek elválasztására egy nyitott alaprajzú lakásban.